Irodai nyomtató

14+1 hasznos kérdés irodai nyomtató vásárlása előtt

2019. július 15.

Miért olyan nehéz nyomtatót vásárolni?

Könnyebb autót venni, vagy mosógépet, mert tudjuk mit kaptunk, hiszen ismerős. Egyrészt a nyomtatók esetében úgy gondoljuk, hogy ha már tud nyomtatni, remek, másfelől nem értjük, miért ilyen széles a választék, ha mindösszesen annyit kell tudnia, hogy nyomtasson vagy épp fénymásoljon.:)

Mostanra az irodai multifunkcionális nyomtató inkább tekinthető IT-terméknek, mint egy nyomtatónak, éppen csak kávét nem főz. Költségfigyelő-rendszerek, mobilnyomtatást lehetővé tevő appok, sőt fordító appok állnak rendelkezésünkre, hogy a cégvezetés szerint a munkavállalók a valódi, érték-, azaz profitteremtő folyamatokra tudjanak koncentrálni és ne a nyomtatónál dekkoljanak, hogy „miiiiiiért neeem működik?”.

Egy cég vezetőjeként is tanácstalanul állhatunk a nyomtatókínálat előtt, és nem tudunk dönteni. Hallottunk valamit a márkákról, ajánlott valaki valamit, ismerősnek bevált, vagy épp nem vált be. Láttuk a plakátját a belvárosban, de nem tetszett a kutya fotója mellette.

Mégis kinek van igaza? Mindegy is, mert az ár fog dönteni? Rábízzuk az összehasonlítást a cég beszerzőjére, aki egyeztet az IT-vezetővel, és ideálisan almát almával fog összehasonlítani. És egy újabb dilemma, hogy a beszerző által lesarcolt alacsony ár, vagy az IT által javasolt high-technology nyerjen? Optikailag remek a megspórolt ár, de a titkárságvezető gyanakodva méregeti már az első napon, hiszen teljesen más, mint az eddig megszokott asztalon brümmögő régi. 

via Gfycat

Honnan tudom, hogy mire van szükségem?

Talán a legfontosabb kérdés: mi szolgálja a cég érdekeit és a munkatársak munkafolyamainak hatékonyságát?

A lentit javasoljuk átgondolni:

1. Színesben vagy fekete-fehérben nyomtatnék?

2. A4 és vagy A3 a papír mérete?

3. Asztaliban vagy földig érőben gondolkodom? Miért abban?

4. Hány főt szolgálna ki?

5. Hány gépben gondolkodom? Jellemzően a pénzügynek külön berendezésre van szüksége.

6. Szükségem van faxra?

7. Havi nyomatszám? Honnan tudom, hogy mennyi a nyomatszámom? Nézd meg, kérlek, hogy hány csomag papírt használsz el egy hónapban, vagy ha eleve olyan a géped, meg tudod nézni a számlálót.

8. Milyen funkciók érdekelnek? Nyomtatás, fénymásolás, továbbá scannelés e-mailbe?

9. Befejező műveletet szeretnék-e, pl. tűzés?

10. Szerviz szolgáltatást szeretnék-e? (Javasolt!) Válassz olyat, kérlek, ahol pár órán belül ki tud érkezni a szerviz és nem egy morcos szervizes fogad, hanem valaki, aki kellemes és a szakmájához is ért. Te vagy a lényeg, Téged szolgál ki a szerviz. Ha nem az a válasz, hogy „máris nézzük, intézzük”, rossz helyen vagy.

11. Tartós bérletre szeretném vagy megvásárolnám? Nem mindegy könyvelés-technikailag. (Pl. a havi bérleti díj költségként elszámolható, az áfa visszaigényelhető, a tartós bérlet egyéb vállalati hitel igénylése esetén előnyös lehet, mivel a mérlegben nem feltüntetendő)

12. Szeretnék költségfigyelőt? (Szeretnéd tudni, hogy mennyit nyomtatnak a munkatársaid? Szeretnél limitet beállítani?)

13. Szeretnék maximális adatvédelmet? Szeretnék kártyás megoldást? Ez azt jelenti, hogy kinyomtatsz valamit, de csak akkor jelenik meg a tálcán, ha a kártyádat a nyomtató érintőfelületéhez érinted.

14. Nyomtatnék mobilról?

15. Szeretném az életemet megkönnyítő appokat involválni? Az appokról egy külön cikkben fogunk írni.

+1 tipp: döntsd megfontoltan, mert egy nyomtató beszerzése hosszú távra szól. Beszélj az irodai gép értékesítőjével, osszd meg a kételyeidet és a legfontosabb, nézd meg, próbáld ki kérlek, az irodai berendezést.:)

 *

Ha kérdésed van, szeretnél modern, high-end minőségű gépeket megtekinteni, kipróbálni, fordulj hozzánk bizalommal.

Igényfelmérő űrlap itt: http://nyomtatok.copygeneral.hu/nyomtasson/

Tündér kolléganőnk, Adri, itt elérhető: +36 20 464 1876

Szeretettel várjuk a megkeresésed!

Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://irodainyomtato.blog.hu/api/trackback/id/tr6414947552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása